Wednesday, March 31, 2010

Tut og kjør!



Då va Ingebjørg førlatt Samrong før denne gang og dratt ut på reisefot i lamme han Tore. Vi møttes i Phnom Penh førr å fiks Visum tel både Vietnam og Laos. Akkurat det med visum gikk lett som en lek fordi vår ganske innpåslitende resepsjonsLars fiksa det førr oss. Så altså, vi mått vær i byen i tre daga, og sia verken e eller mitt reisefølge e litt unner middels interessert i typiske turistteng, så bei nok dennan byen ikke det heilt store. Men vi ska ha at vi gjor et hedelig forsøk kor vi besøkt både "killing fields" og museumet "S-21", uten det heilt store wæo-trynet. Så alt i alt vil e sei at dennan byen ikkje e nokka å heng i juletreet.




Fra Phnom penh tok vi først ei lita jolle (på kambodsjapapiret va det et cruiseskip) med en voldsom stemme (døv i øran etter de tre timan) ned Mekongelva og inn i Vietnam. I Vietnam tok vi en ny båt ned ei lita avstekkerelv som va meget idyllisk og fin. Vi merka ganske fort at teng gik i et ganske anna tempo i Vietnam enn i Kambodsja. Ho Guide-Guri osa fram og telbake i båten mens ho sku førtell oss om apebrua, fiks overnatting og ta bilda av oss samtidig. Litt av ei dame! I allefall, ho Guri fiksa oss ombord på bussen som sku frakt oss avgårde tel Saigon.

Når e sei buss, så tenk kanskje du en sånn stor en som han Per kjør, men nei. Dettan va en minibuss som kanskje i Norge villa vor 7seter men som i dissan landan (ja kor de har litt høgar befolkningstettheit) va en 12seter. E og Tore vart selvfølgelig tjuka heilt bakerst. Den første kilometern hadd vi det ganske komfty med 4 seta førr oss sjøl, men så kom han Homo-Helmut og han Kaktus-Kent ombord. Ja det e ikkje uten grunn dissan to har fått sine navn nåkka e ska kom telbake tel. Vi va nemlig fleire merkverdige sjela ombord deriblandt ho Pølse-Pia og ho Gaulegiri som gjor det heile tel en ganske saftig og variert lapskaus.
Vi kan jo begynn med han Homo-Helmut som kanskje e den som førtjen navnet sett best. Som sakt bei vi plassert i baksetet, kor Tore satt innerst med vindue, så e, så H-helmut også han K-Kent. E som då satt atme han Helmut merka at han begynnt å oppfør se litt rart. Han "søvna" etter et halvt min. å handa hannes landa oppå låre mett x anntall ganga. E syns dettan va litt snodig oppførsel, og du tenk kanskje at det va jo ikje så homofilt, men då Tore å e bytta plass (etter hannes nok så kjekke "de kan nu ikke vær så ille") så tok det se opp. Handa landa på Tore sett lår mange ganga, og Tore prøvd på den høfligaste måtn å få den vekk. Når haue hannes også landa pa skuldra såg e at unge Johansen syns at det va nok. Men det fanntes ingen fluktveia og Tore mått fint klar se i 3 tima med Homo-Helmut ved sin side. Bortsett fra han så hadd vi jo ho Gaule-Guri som også satt sett preg på den nokså klamme tilværelsen. 5-6 år gammel stirranes feit jennt med en stemme som kunn ha smekka ho banjo-Kari i bakken. Gneller og gnål, hyling og skrik, eller va det en sang ho prøvd se på? Når då sjåføren peisa opp volumet på radioen, Gauleguri gaula en og en halv tone unner sangen ho hørt på på mobilen, ho Pølsepia spredd en saftig odør av røyka flæsk, og han Homo-Helmut fannt se et nytt bytte (Kaktus-Kent) så va det egentlig ganske festlig og sett og observer. Vi kom oss levende tel Saigon men bei selfølgelig lurt av de to som sku kjør oss tel hotellet. Ikkje lett når man kommer tel en ny valuta og e litt dåli i hauregning.. Men men



Som sakt merka vi fort at teng i dettan landet gikk i et litt større tempo. Saigon va en by med masse folk (7mill), mopeda, og lyd. Men byen hadd sin sjarm og va masse reinar og ryddiar en Phnom Penh. Her va vi berre ei natt før vi heiv oss på en nattbuss tel en plass som heit Nha Trang, kor vi e nu. Som han Tore så fint sa "Det hær e jo helt kult. Koffør har ikke saltensbilruter et sånn herre konsept?". Bellig og komfortabelt men kanskje ikkje heilt etter EU-standard. Vi bei i allefall fenga av nattbusskonsepte, så det e fatøyet vi ska reis videre nord med i morra.



Nha Trang e flott og fint med beach og sol, og store bølga. Godt å ha et hav å kjøl se ner i når magen bi så varm at man kan steik biff på den. E her jo ikkje hadd så masse av den slags. Men badeliv og damer i trekanthatt med frukt tel happy hour pris bi man også lei av, så i morra bær det videre tel en anna by litt lenger nord her. Men først litt snorkling blandt korallrevan her...digg!

Førr fleire bilda, sjekk ut Tore sin blogg!



Ingebjørg og Tore benytta annledninga tell å ønsk alle ei God Påske!
Kjøss og klæm!

7 comments:

Unknown said...

Du verden! Den bussen så ut som noe jeg kan like. Jeg sov i utgpkt liker å kjøre buss, men som ikke får sove med mindre jeg ligger langstrakt. :) Ser ut til at turen når stadig nye høydetopper, og det er jeg glad for. Jeg er i Steigen på påskeferie. Litt jobb, litt tur (var på Reinkalvstinden her om dagen. Sjult skatt) og mest kos. Finfint.

Husk å repeter fjellvettreglene (du husker vel sangen vi lærte av Gerd?) og kos dere videre, globettrottere!:)

smask

Tante Marit said...

Måtte "reise" en tur med dere igjen. Ja den bussturen måtte være en spesiell og traurig opplevelse! Takk for koselig chat tidligere i dag! Arti!

Unknown said...

Heia! Skreiv melding te de paa facebook, men her oppi fjellom i Vietnam e di ikkje naa glad i di greier'n der, saa vess du kan svar paa kmselvik@hotmail.com, saa e dae litt enklar.. Kjaem ikkje inn paa facebook..

Unknown said...

Hoi!
Om du sku bi lei av livet på den delen av kloden;
Se stillingsannonse for Bjørnøya, Hopen og Jan Mayen vintersesongen 2010/2011 på http://met.no/Ledige_stillinger/Ledige_stillinger/

God tur videre:)

Stine said...

hei Bøgga, og takk for bloggings:):)
skulle bare si at du kan fjerne den linken du har på sida di til "min" blogg... den er og har aldri vært i bruk. Var en morsomhet tilbake tilbake til tida på hallingdal, og jeg aaaner ikke hvordan jeg tar den i bruk evt. Så det! Da finner liksom ingen den:) Stoor klem fra meg

Arne said...

haha.. arti post! Mem dæ øverste bilde av han Tore e heeeilt priceless: "Nordlending i storbyen" ;D

Anonymous said...

Ja e mein d mæ trafikken altså